За пореден път бе подчертано, че новото пътно съоръжение на две

...
За пореден път бе подчертано, че новото пътно съоръжение на две
Коментари Харесай

Пускат бул. Левски за Великден, възможна е бъдеща връзка с Аспарухов мост

За следващ път бе очебийно, че новото пътно съоръжение на две равнища ще разтовари трафика в града и ще преодолее много проблеми, натрупвани с години във Варна като честите наводнения при дъжд и доста други. 

Според арх. Виктор Бузев варненци би трябвало да привикнат с новите правила на придвижване на две равнища, като се съблюдава приемливост сред пешеходци, колоездачи и водачи. Главният проектант сподели още, че е обсъждан разновидността в бъдеще булеварда да направи връзка с Аспарухов мост на Топлата вода под Максуда. 

" Напрежение, стрес и стеснение ще има, до момента в който се научим да съблюдаваме разпоредбите и маркировката ", сподели още Виктор Бузев. 

Христо Иванов от своя страна съобщи, че рецензиите, отправени от Камара на архитектите дни преди стартирането на булеварда, са неоснователни и тенденциозни, а по всяка една точка от тях е имало досега предоставена подробна информация от страна на Община Варна. 

Днес в столицата Камара на архитектите на свое съвещание сложи следните проблеми, касаещи новия варненски бул.: 

" Проблем 1: Раздут бюджет и непотребни количества работа за сметка на данъкоплатеца. Преработката на обекта на две равнища го оскъпи неведнъж със подозрителен резултат за трафика и неприятен резултат за градската среда. "  

" Проблем 2: Никаква мисъл за пешеходците! Градската автомагистрала е отживялост и разрязва града на обособени изолирани елементи. Високата скорост ще е източник на звук и заплаха за придвижване. "

" Проблем 3: Лошо осъществяване. Чупки в кривите на придвижване и неестествена промяна на траекторията на колите, което е рисково. Истинското кръгово е…кръгло! Не елипсовидно, ябълковидно или крушовидно. "  

" Проблем 4: Преоразмерени структури и преразход на материали, платени от бюджета. Щрихованите зони са отвън платното и са бетонирани безсмислено. "

" Проблем 5: Бетонирани " зелени острови “, платени от бюджета, които не могат да бъдат озеленени. "

По този мотив арх. Бузев изясни, че на съвещанието на камарата е станало ясно, че информацията, която е предоставена на членовете й е била неточна и рецензиите са оттеглени. 

По всеки един от тези проблеми беше дадено логично пояснение от страна на основния проектант, зам.-кметът и проектантите на булеварда. 

Важна информация за новия бул. " Левски " може да получите от прикаченото видео!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР